Facts og tal for schweisshundearbejdet

hunters dogsHvert år bliver det danske schweisshundekorps kaldt ud til dyr, der er blevet ramt i trafikken, og dyr, som er blevet fejlskudt i jagtsæsonen, og som i begge tilfælde er løbet ind i skoven igen. De fleste tror ikke, at der er meget brug for schweisshundene, men det er der. Tallene alene taler for sig selv. Samlet er der udkald efter schweisshundene og deres udsøgte service næsten 20.000 gange om året, hvilket svarer til mere end 50 udkald hver dag, og de fleste af dem kommer i jagtsæsonen, men næsten syv tusinde opkald er fordi, der er et stykke vildt, der er blevet ramt af et køretøj. Med de tal er det tydeligt, at der er brug for korpset, og det har også afstedkommet nogle større diskussioner om jægerne er dygtige nok, men det er en hel anden debat, og den er der mange, der har en mening om.
Schweisshundekorpset har altid brug for folk, og er man interesseret, så kan man med de ovenstående tal se, at der er hårdt brug for hjælpere, Det er mange udkald hver dag, hvor man kan risikere at komme ud og skal søge efter et stykke vildt. Det er derfor, det er så vigtigt, at man er klar og parat nærmest 24 timer i døgnet, når man er schweishundefører.
Det giver sig selv, at man skal være klar til at rykke ud, og det kræver selvfølgelig, at man har kørekort og en bil, men det er noget, som de fleste jægere har i forvejen.
Der er hårdt brug for korpset og med flere og flere, der tager jagttegn og flere og flere biler på vejene i de kommende år, så vil der desværre nok også være brug for mange flere schweisshundeførere til at finde det vildt, der kommer til skade på de danske veje i fremtiden.