Hvad er en sweisshund? Læs med her!

På tysk betyder ordet “sweiss” vildtblod. Her i Danmark bruger jægere det om ordet for blod fra hjortevildt. En sweisshund er en hund, som er helt specielt trænet til at kunne snuse sig frem til et anskudt eller påkørt vildt. Her i Danmark er det ofte hjorte, som disse hunde skal ud at lede efter. Det er derfor ikke, som mange fejlagtigt tror, jagthunde. Nej, det er hunde, som jægere kan rekvirere, hvis de har anskudt et vildt, som de ikke umiddelbart kan finde, da det stadig er i live, men lider.

shutterstock_450431422Læse mere om dem her

På hjemmesiden www.tha-ko-dah.dk finder du alt mellem himmel og jord, som er værd at vide om hunde. Det gælder både de hunde, som du har i hjemmet, men så sandelig også de hunde, som hver dag gør et fantastisk stykke arbejde på hver deres måde. Herinde kan du også læse en masse tips og tricks inden for hundeverden. Det kan være alt fra træning og opdragelse til den helt rigtige kost til din hund. Hvis du elsker hunde, er der helt sikkert masser af godt læsestof for dig her på siden – det vil jeg gerne garantere.

Er sweisshund en race?

På trods af at en sweisshund lyder som en bestemt race, så er det altså ikke tilfældet. Det er blot betegnelsen for det stykke arbejde, den laver. Du kan kalde det en stillingsbetegnelse for hunden. Men hvilke racer passer så som sweisshund? Den er straks mere tricky. Det gør rigtig mange hunde faktisk. Men specielt den tyske terrier er god, da den har alle de rigtige egenskaber: God lugtesans, lille og nysgerrig. Men det er ikke blot hundens race, som afgør det. Det kommer i lige så høj grad an på ejeren og den træning, der lægges i det – og den skal være god!