Schweisshunden og dens fører

SchweisshundenAt blive schweisshund er bestemt ikke en let uddannelse, og man er nødt til at bruge mange timer på at træne hunden ned til mindste detalje. Hunden er nemlig førerens forlængede arm, og den skal kunne spore anskudt vildt over mange timer sammen med en fører. Når man nu har talt om hunde, så vil der også lige informeres lidt om den form, som hundeføreren skal være i. Det er nemlig vigtigt, at en hundefører er i god form, for man skal også være i stand til at gå i skoven i mange timer, hvis det er nødvendigt, og det er derfor vigtigt, at man kan holde sig i form, så man kan holde trit med hunden.
Det er dog ikke kun den fysiske grundform, som skal være i orden. Man skal også have trænet hunden, da det at gå spor kun er en lille del af det, som hunden skal kunne for at blive schweisshund. Hunden skal, udover at være trænet som schweisshund, også kunne udføre almindelig lydighed, apportering og forsvar, og det er kun en lille del, for det er vigtigt, at man har kontrol over hunden, når man arbejder med den. Der har desværre været episoder fra udlandet, hvor en schweisshund har angrebet det anskudte hjortevildt, som den skulle finde, så det kunne blive aflivet på en human måde.
At det er vigtigt, at man er i stand til at gebærde sig i skoven og være jæger siger næsten sig selv. Man skal således vide, hvordan man bevæger sig gennem den danske skov. Derudover skal man have et jagttegn og holde sin skydning ved lige. Som det tidligere er nævnt, er det vigtigt, at ikke kun hunden, men også førerens evner er helt i top, så man kan udføre jobbet til perfektion hver gang. Det er jo levende væsner, som det handler om, og der er derfor ikke plads til fejltagelser.